W ORLD E XPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
     

Rubriek : Kruiden en specerijen - overzicht

Pepermunt

Mentha piperita

De pepermunt is een overblijvende plant tussen de dertig en zestig cm hoog. De plant kent vele soorten die in veel Europese landen worden verbouwd. In de Nederlandse keuken zijn witte en groene munt nog niet erg populair, in Engeland is de witte munt van de vari�teit Bowles erg geliefd. De bloeiwijze is een langwerpige aar. De plant is meestal steriel en vermenigvuldigt zich door weelderig uitschietende uitlopers. De pepermunt zoals we die thans kennen, is geen zuivere soort meer, maar door kruisingen van verschillende muntsoorten reeds lang geleden ontstaan. De bloeitijd van de pepermunt loopt van juni tot augustus. Voor keukengebruik moet men de verse bladeren van de pepermunt gebruiken, die nooit met andere kruiden worden gecombineerd. Pepermunt smaakt goed bij fruit, fruitsalades, mixed drinks en puddingen. Bij vlees wordt pepermunt tegenwoordig nog maar zelden gebruikt, met uitzondering van de Engelse plattelandskeuken en voor het schapevlees. Daarentegen wordt pepermunt wel bij verschillende groenten gebruikt.

 

� 2006 - WORLDEXPLORER
Google