WORLDEXPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
    

Rubriek : Vissen
 

De ruwe haai

De ruwe haai of Galeohinus galeus.



Beschrijving
Rug en flanken uniform grijsbruin, buik vuilwit. Slanke haai met tweede rugvin even groot als en precies boven de anaalvin. Ruwe haaien kunnen duizenden kilometers afleggen, maar het is niet aangetoond dat deze zwembewegingen in een bepaald patroon worden uitgevoerd. Het is dus niet duidelijk of ruwe haaien jaarlijks naar het zuiden zwemmen (januari tot september) om daarna weer naar het noorden te trekken. Ruwe haaien leven bij de zeebodem en eten voornamelijk vis. Ze zijn eierlevendbarend : per keer worden ongeveer twintig tot veertig jongen geboren van ongeveer veertig cm lengte.
Maximale lengte
195 cm
Verspreiding
Noordoost-Atlantische Oceaan. Langs onze kust sporadisch, voornamelijk in zomer en najaar.


Klik hier om deze pagina als je startpagina in te stellen !

Google
 
Web www.worldexplorer.be
www.infoblog.be
© 2006 - WorldExplorer